img

Paraziti: simptomi bolezni. Kako očistiti telo in se zaščititi pred ponovno okužbo

Zakaj, ne glede na vse, problema s paraziti ne jemljemo resno
Pual stevens
Ste prepričani, da nimate zajedavcev? Seveda ne, saj je po statističnih podatkih SZO za leto s paraziti okuženih več kot 87% človeštva. Kako razumeti, da jih vi nimate? To je zelo težko, saj se gliste, trakulje, spretno prikrijejo in pogosto simptome okužbe zlahka zamenjamo z drugimi boleznimi.
Glede na to, kako enostavno se je okužiti s paraziti, je nemogoče reči, da spadate med 10% človeštva, ki nima glist.
  • Kako se sploh okužite s paraziti?
  • Kako naj vem, če imam parazite?
  • Kdo je še posebej izpostavljen nevarnosti okužbe?
  • Kako nevarni so zajedavci?
  • Kako očistiti telo od parazitov in se zaščititi pred ponovno okužbo?
To so najbolj pereča vprašanja, povezana s problematiko glist. Doktor Eric Feldman, zdravnik najvišje kategorije, profesor na berlinski medicinski univerzi, mi bo pomagal najti odgovore nanje.
img
Po tem, kar mi je povedal profesor Feldman, sem se odločil, da bom telo nujno očistil od glist. In to kljub temu, da skrbno spoštujem pravila osebne higiene.
Nisem mogel dvomiti o profesorjevih besedah, ne glede na to, kako neverjetne so bile slišati. To je človek, ki je napisal 27 tez o človeških parazitih.

Kako se sploh okužite s paraziti?

- Profesor Feldman, pred intervjujem ste mi povedali, da so zajedavci povsod in ni nič lažjega kot okužiti se z njimi.

- Ne želim nikogar strašiti, ampak dejansko je res tako. Parazitska jajčeca so povsod: v vodi, na oblačilih, čevljih, na površju zemlje, na zaslonih naših računalnikov, na gumbih na vratih. Se pravi, povsod, kjer se človek dotakne.
Tudi hrana - ribe, meso, zelenjava in sadje je polna parazitskih jajčec. Če se želite okužiti z glistami, se morate samo dotakniti okuženega predmeta in nato obraza. Sadja ali zelenjave ne operete dobro, rib ali mesa ne cvrete dobro.

Trenutno poznamo več kot 360 vrst človeških parazitov

img
Seveda se človek v bistvu okuži z najpogostejšimi vrstami glist, kot so: trakulje, navadna človeška glista, podančice, bičeglavci in trakulja.
Vse se prične pri posameznih posameznikih, vendar se paraziti hitro razmnožujejo.
ostr
Na primer, parazit, imenovan podančica, na noč znese med 2000 in 15 000 jajčec.
Predstavljajte si kolonijo podančic po tednu dni v človeškem telesu. To je ogromno parazitov, ki se bodo vsak dan množili. Seveda bo na neki točki kolonija zajedavcev dosegla svojo mejo, vendar bo štela nekaj tisoč.
Druge vrste parazitov, na primer trakulje, se v tej lestvici ne razmnožujejo, lahko pa v človeškem telesu živijo dolga leta.

Kako naj vem, ali imam parazite?

- Rekli ste, da je težko odkriti okužbo s paraziti, vendar pa obstajajo kakšni splošni znaki okužbe?
- Seveda obstaja veliko znakov, da telo trpi zaradi zajedavcev. Iste bolečine v predelu popka pravijo, da ste okuženi, pa tudi prebavne težave. To so bolj ali manj očitni znaki.
Kar se tiče manj očitnih znakov, je to težje. Na primer, če človek čuti stalno utrujenost, zaspanost in celo depresijo. To lahko pomeni, da je okužen.
Alergijske reakcije na koži tudi kažejo na prisotnost glist v telesu. Težava je v tem, da šibkost in alergije na koži pogosto zamenjamo za povsem drugačne telesne težave, ki niso povezane s paraziti.
In šele ko zdravnik ali oseba nekako slučajno izve, da se te težave pojavijo tudi zaradi glist in prične postopek čiščenja telesa, in težava izgine. Vprašanje je, koliko časa bo trajalo, preden bo ugotovljen pravi vzrok, gliste.

Kdo je še posebej izpostavljen nevarnosti okužbe s paraziti?

- Ali obstajajo ljudje, ki so bolj dovzetni za okužbe?
- Kot sem že rekel, se je zelo enostavno okužiti s paraziti. Če pa želite vedeti o ljudeh, ki so bolj dovzetni za okužbe, vam lahko na to vprašanje enostavno odgovorim.
To so ljudje s šibko imunostjo in kroničnimi boleznimi. Njihovo telo se ne more boriti s paraziti, gliste, ki se v oslabljeno telo množijo hitreje kot običajno.
Tudi ljudje, ki imajo hišne ljubljenčke, predvsem pse. Med sprehodom pes na tace prinese na tisoče jajčec parazitov. Več kot 90% lastnikov svojega ljubljenčka ne bo poslalo v kopalnico, da bi si umil tace. Zato bodo kmalu jajčeca parazitov povsod, kjer se pes sprehaja: kuhinja, kopalnica, preproge, ploščice, celo oblačila lastnikov. Da ne govorim o zofah in naslanjačih, na katerih se hišni ljubljenčki radi sprostijo.

Kako nevarni so zajedavci?

- No pa smo prišlo do bistva našega intervjuja. Paraziti so zelo nevarni za zdravje, vendar ljudje iz nekega razloga to nevarnost podcenjujejo. Verjamem, da je razlog slaba ozaveščenost ljudi, da gliste resno vplivajo na zdravje ljudi. Gliste uničijo človeški imunski sistem. In kaj lahko stori oslabljen organizem?
Popolnoma nič. Zato pa se pojavijo kronične bolezni, od katerih se človek leta in leta ne more znebiti. Vztrajni prehladi, nezmožnost zoperstavljanja virusom med epidemijami.
Odpadki parazitov, njihovi strupi se kopičijo in postopoma zastrupljajo telo. Gliste povzročajo pomanjkanje hranil in vitaminov v telesu, poškodujejo tkiva organov, vstopajo v pljuča in s tem povzročajo hude zaplete in bolezni. Obstajajo študije, ki kažejo, da so pri ljudeh gliste lahko vir malignih tumorjev.
Menim, da so ti razlogi dovolj tehtni za odločitev, da morate občasno izvajati preventivne ukrepe in čistiti telo.

Kako očistiti telo parazitov in se zaščititi pred ponovno okužbo?

- Povejte nam prosim svoje mnenje o tem, kako se zaščititi pred glistami in kako se jih znebiti.
- Prvič, vedno sem pozival in še vedno pozivam k spoštovanju pravil osebne higiene. Morda boste presenečeni, vendar obstajajo raziskave, da ljudje ignorirajo celo tako pogosto in razumljivo stvar, kot je umivanje rok po uporabi stranišča. Izvajali smo raziskave na naših študentih. V mesecu dni smo spremljali odstotek mladih, ki si umivajo roke po stranišču. Izkazalo se je, da le 37% oseb to počne.
Lahko rečete, da je to pri študentih nekaj običajnega, vendar smo raziskovali tudi med poslovneži in premožnimi ljudmi iste starosti. Tu so bili rezultati še slabši - le 19% jih umije roke.
In umazane roke so odličen način, da z glistami okužite ne samo sebe, ampak tudi svoje najbližje.
Prav tako vam svetujem, da ne jeste ulične hrane, ne uporabljajte surove vode, temeljito očistite oblačila in obutev, razglistite svoje hišne ljubljenčke in čim pogosteje doma pomivate po tleh. In seveda svoj mobilni telefon očistite s posebnimi razkužili.
Kar zadeva zdravila, je tu vse zapleteno. Večina zdravil na trgu se osredotoča ne na to, da bi človeku pomagali znebiti se parazitov, temveč na to, da bi ga človek čim pogosteje kupoval.
Da, nekateri izdelki res delujejo, vendar niso tako učinkoviti, kot je to potrebno. Ne pobijejo vseh zajedavcev, kaj šele njihovih ličink. Zato se preostali še naprej množijo in čez nekaj dni jih bo spet na tisoče.
Mnoga zdravila uničujejo tudi gliste, hkrati pa uničijo celotno črevesno mikrofloro, imajo resne stranske učinke.
Priporočam lahko samo en izdelek, ki se je na trgu pojavil pred kratkim, ki je že dokazal svojo učinkovitost. Izdelek se imenuje Wortex. To so posebne kapsule.
Osnova sestavin so: nageljnove žbice (Syzygium aromaticum), beli vratič (Feverfew), grenak pelin (pelin). Te sestavine so znane po svojih anthelmintičnih lastnostih, vendar je šele v zadnjem času mogoče popolnoma razkriti njihov potencial in jih združiti v eno formulo.

Ubija in odstranjuje parazite

Če govorimo o glavni prednosti Wortex, je to popolno uničenje vseh parazitov do zadnjega in zaščita telesa pred ponovnimi okužbami. Ni vam treba kupovati dodatnih zdravil.
Wortex odlično opravlja samostojno delo s tremi pomembnimi nalogami: uničevanjem parazitov, čiščenjem telesa in njegovo nadaljnjo obnovo. Opažam tudi popolno odsotnost neželenih učinkov, ki so obvezni spremljevalci zastarelih antihelmintikov.

Nevtralizira zastrupitve zajedavcev

Pobiti gliste in jih spraviti ven je le pol poti do uspeha. Zdravilo nevtralizira tudi strupe, odpadne snovi in toksine, ki že dolgo zastrupljajo vaše telo. To pomaga osebi, da se v prvih dneh jemanja počuti bolje. Pojavi se energija, razpoloženje se izboljša, človek spet začuti veselje do življenja, saj ga nič drugega ne zatira, nič mu ne krade več energije, vitaminov in hranil, ki jih prejema s hrano.

Poveča in okrepi imunski sistem

V prvih dneh po čiščenju pred paraziti je telo zelo šibko, vse zaradi oslabljene imunosti. V takem trenutku se lahko okužimo s paraziti. Ustvarjalci Wortex so to predvideli. Eden od učinkov zdravila je hitro okrevanje in krepitev imunskega sistema.

Če govorimo o človeških občutkih, jih bom opisal takole:

Normalizacija prebave
Oseba se znebi bolečine in nelagodja v trebuhu in črevesju. Njegov prebavni trakt deluje kot ura.
Več energije
Ko se človek znebi zajedavcev, z veseljem počne tisto, kar ima rad, preživlja čas s prijatelji, se ukvarja s športom in opravlja gospodinjska opravila. Koncentracija in spomin se izboljšata. Delo opravlja lažje kot prej.
- Profesor, kje je možno kupiti ta izdelek?
- Zdaj se Wortex, kot vem, prodaja izključno na uradni spletni strani proizvajalca. Žal si konkurenti in mislim na velika farmacevtska podjetja po svojih najboljših močeh prizadevajo preprečiti, da bi izdelek prišel na prodajne police lekarn.
Z neposredno prodajo izdelka se je proizvajalec lahko izognil ogromnim stranskim stroškom. To je prispevalo k dejstvu, da se izdelek pogosto prodaja z velikimi popusti.
Včeraj je moj kolega naročil Wortex s 50% popustom.
- Profesor Feldman, ali bi želeli na koncu še kaj dodati?
- Seveda. Paraziti so nevarni in vam lahko resno uničijo življenje. Upoštevajte pravila osebne higiene in uporabite resnično in učinkovito zdravilo proti glistam - na primer Wortex.
Pozor! Do 27.04.2020 vključno velja 50% popust na Wortex. Če želite zaprositi za popust, obiščite uradno spletno stram in oddajte zahtevo.
Wortex

Obiščite uradno spletno stran

Komentarji:

img
Andrej Mal
Sploh nisem vedel, da lahko paraziti povzročijo take težave. Zagotovo ga bom naročil. Upam, da še vedno je popust.
img
Marjeta Kastelic
Sem že jemala te kapsule in lahko potrdim vsako besedo tega profesorja, saj je moje zdravje postalo zelo močno in kronične bolezni so izginile.
img
Srečko Pušnik
Wortex sem kupil, ker so ponudili popust. Nič ne obžalujem. Ker se po enem tednu že začuti, da se je telo očistilo.
img
Andraž Knez
Napovedujem vojno nepovabljenim gostom!
img
Iztok Sever
Kupil sem ga za preventivo, ker mi je zadnje zdravilo proti glistam povzročilo resne neželene učinke. Pri Wortexu pa ni težav.
img
Matija Majcen
Zanimive sestavine, moram poskusiti.
img
Tim Pust
Odličen intervju in vse natančno opisano, ker pogosto kar nekaj pišejo in niti ne pričnem z branjem. Tukaj je pa vse jasno.
img
Aleksandra Petek
Sama sem zaključila s terapijo Wortex in prisilila svojega moža, da stori enako. Rečem lahko le, da resnično pomaga. Poleg tega imamo psa in resnično moramo slediti za svojim zdravjem. Navsezadnje so gliste nevarne.
img
David Groznik
Pomagal mi je, da sem se po potovanju očistil zajedavcev.
img
Monika Žagar
Priporočam. Zelo učinkovit.
img
Štefan Zajc
Vedno mora biti v kompletu za prvo pomoč, saj pred paraziti preprosto ne morete pobegniti.
img
Robert Muha
Wortex je enostaven za razliko od tablet, kapsule so zelo priročne.
img
Simona Kotnik
Imela sem srečo, da sem naročila s popustom! To je zelo dobra novica!
img
Zoran Kobal
Hvala za zanimiv članek, sploh nisem vedel, da so gliste tako škodljive
img
Črt Majcen
Poskusil bom s tem čistilnim izdelkom, kajti vse domače metode ne delujejo najbolje, druga zdravila pa so nevarna.